Asociatia Fluens

Asociatia Fluens

Porti deschise

Status: Fundraising

Proiectul „Porti deschise” are drept scop prevenirea excluziunii sociale si cresterea calitatii vietii pentru 100 de varstnici institutionalizati, rezidenti in camine de stat din sectoarele 1, 4 si 6.

[ Show more ]

1,550 RON

Sumă:

1

Galantomi:

9

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Proiectul „Porti deschise” are drept scop prevenirea excluziunii sociale si cresterea calitatii vietii pentru 100 de varstnici institutionalizati, rezidenti in camine de stat din sectoarele 1, 4 si 6. Activitatile proiectului se deruleaza in caminele Sf. Luca, Floare Rosie, Straulesti, Odai, Sf. Vasile si Sf. Elena si se axeaza predominant pe grupuri de terapie si activitati de socializare. Folosim „terapia reminiscentelor”, puterea vindecatoare a amintirilor, pentru a  activa persoanele varstnice care sunt adesea supuse izolarii, alienarii si singuratatii, pentru a le reda demnitatea si bucuria de a trai.

Grupurile terapeutice pe care le organizam in camine sunt, asa cum ne-au spus bunicii, “o gura de viata si de oxigen”. Viata nu poate fi oprita de varsta, de boala sau de secatuirea pe care o aduce uitarea prin maladia Alzheimer. Am adus in viata bunicilor uitati in instituii noi amintiri prin mijloace adesea spectaculoase: culoare, muzica, papusi, dans, texturi, retrairea prin spectacol a unor evenimente importante (botez, nunta, intalniri de suflet).Proiectul urmareste totodata imbunatatirea conditiilor de viata, prin oferirea de suport material si medical pentru batranii cu situatii mai dificile, dar si prin organizarea de activitati recreative, excursii, iesiri, actiuni de socializare cu voluntari.  

Miscarea si comunicarea sunt foarte importante pentru varstnici. De aceea am  implicat numerosi voluntari in activitati in cadrul centrelor, dar si in afara lor; am incheiat un acord de parteneriat cu Facultatea de Educatie Fizica, sectia kinetoterapie, iar studentii au desfasurat activitati de practica si voluntariat in trei camine, oferind batranilor suport pentru mobilizare si socializare.

Donatia ta poate contribui la sustinerea unuia dintre putinele proiecte din Bucuresti destinate varstnicilor singuri din institutii. Cu 100 de lei poti sustine terapia lunara pentru un bunic  sau poti contribui la pregatirea de pachete, organizarea excursiilor si activitatilor de socializare ce insenineaza viata varstnicilor institutionalizati.